Resurser jag rekommenderar

Här listar jag några av de resurser jag använder såväl i mitt arbete som privat. Observera att några av länkarna nedan är affiliatelänkar. Genomför du ett köp genom en affiliatelänk kan jag erhålla ersättning från företaget utan extra kostnad för dig.

För företag

Här kommer mina tips för småföretag och föreningar.

ConvertKit

Bästa verktyget för att bygga e-postlistor

Jag använder Convertkit för att hjälpa mina kunder få en närmre relation till sina besökare och kunder. Med Convertkit kan man enkelt skapa och växa sina e-postlistor med snygga nyhetsbrev som är lätta att skapa. Man kan schemalägga sina utskick och automatisera e-postflöden utifrån vad personer läser, klickar på och intresserar sig för. Dessutom får man börja växa sin e-postlista helt gratis!

Checkat

Din digitala redovisningsbyrå

Redovisning och bokföring kan vara det område där flest småföretag och entreprenörer kör fast och/eller går bet. Checkat AB är en helt digitaliserad redovisningsbyrå där du får hjälp med allt från utbetalning av löner, redovisning, och bokslut. Deras kontor ligger i Linköping, men eftersom allt sker helt digitalt behöver man inte vara verksam i Östergötland för att bli kund. Genom att ta hjälp av Checkat frigörs tid och energi till annat – som att bygga företag.

Loopia

Sveriges största webbhotell & domäntjänst

Med Loopia som leverantör för mina webbtjänster kan jag känna mig trygg. Deras support är riktigt bra, tjänsterna är enkla att administrera och de har alltid konkurrenskraftiga priser. Mitt partnerskap med Loopia låter mig dessutom hantera och supportera mina kunders domännamn, webbhotell och hemsidor direkt från Loopias återförsäljarportal.

Looka

Skapa din egen logotyp & grafisk profil

Med Looka kan man skapa en grafisk profil (främst en enkel logotyp) utan att behöva en grafisk designer. Med deras prenumeration kan man göra ändringar på sin grafiska profil löpande, annars kostar en logo bara några hundralappar – inte tusentals kronor. För den som vill komma igång med företaget snabbt är Looka definitivt en intressant tjänst.

Elementor

Världens största site-builder till wordpress

När man har börjat bygga WordPress-sidor med Elementor kan man inte gå tillbaka. Elementor är en site-builder till WordPress som låter mig (och deras 5 miljoner aktiva användare) bygga hemsidor genom att dra och släppa webbdelar på sidan. Elementor Pro är väl värt pengarna och låter mig designa mitt eget tema (man slipper betala för ett vettigt tema), funktioner för att bygga egna popups, formulär, och annat.

Lastpass

Mer än bara lösenordshantering

Vårt företag använder LastPass för att enkelt kunna dela lösenord mellan oss på ett säkert sätt. Lösenorden som lagras i LastPass är krypterade och man kan enkelt dela sina sparade lösenord med kollegor utan att skriva dem i mail- eller chattprogram. Dessutom kan LastPass generera säkra (krångliga) lösenord så att du aldrig behöver ha samma lösenord till olika tjänster. Finns som Chrome-plugin, skrivbordsapp och app till telefonen.

För individer

Här kommer mina produktivitetstips för individer.

Braintoss

Produktivitetsappen jag älskar

Braintoss är en fantastisk smartphone-app med en väldigt enkel idé. När du kommer på någonting som du ska göra, fixa eller komma ihåg, så vill du kunna skriva ned det. Med Braintoss kan du spela in ljud, ta foton med din kamera eller skriva meddelanden till dig själv. Dina “tossar” mailas sedan till dig så att du kan göra det du tänkt göra när du sitter vid datorn. För någon som kör med #InboxZero är detta det bästa sättet att konvertera inkorgen till en att-göra-lista!

Todoist

Det bästa alternativet inom ToDo

Todoist är en att-göra-lista app som låter dig göra det där lilla extra. Gruppera dina uppgifter i projekt, synka uppgifterna till flera olika enheter, schemalägg uppgifterna med påminnelser, återkommande uppgifter, och mycket mer. Dessutom finns ett trick som gör att man kan ställa in Braintoss (se ovan) och Todoist att samarbeta! 

Hör av dig!

Vilken typ av projekt är du intresserad av?
Hur kan jag nå dig?
Vad vill du diskutera?